چند روش مهم برای عیب یابی لوله کشی ساختمان
Category :

لوله کشی ساختمان زمانی برای فرد مورد توجه قرار می گیرد که متوجه یکسری نشتی یا کمبود فشار آب در این سیستم پر اهمیت ساختمانی می گردد. در صورتی که به موقع متوجه مشکلات فوق گردد، هزینه و زمان کمتری نیز متحمل خواهد شد. از این رو برای رفع به موقع این قبیل مشکلات بهتر است از چند روش مهم برای عیب یابی لوله کشی ساختمان آگاهی یابد.

در ادامه همراه باشید تا علاوه بر رایج ترین مشکلات لوله کشی ساختمان به رفع و عیب یابی آنان نیز بپردازیم.

۱۰ مورد از رایجترین مشکلات لوله کشی ساختمان

  1. نشتی شیرآلات
  2. گرفتگی فاضلاب
  3. گرفتگی توالت ها
  4. کارکرد مداوم توالت فرنگی بدون قطعی
  5. زنگ زدگی لوله های آب
  6. قطعات توالت آسیب دیده
  7. نشتی های بی صدا یا پنهان
  8. مشکلات دمای آب
  9. بوی بد فاضلاب
  10. فشار آب ضعیف

مشکلات لوله کشی بخش اجتناب ناپذیر از داشتن و نگهداری ساختمان است. و این در حالی است که برخی از مشکلات ناشی از قدیمی بودن وسایل یا فرسودگی تجهیزات لوله کشی است و برخی دیگر ممکن است ناشی از نحوه استفاده و نگهداری از سیستم های خاص باشد.

رایجترین مشکلات لوله کشی ساختمان
رایجترین مشکلات لوله کشی ساختمان

پنج مورد از مهمترین موارد عیب یابی لوله کشی ساختمان

در لیست زیر چند روش مهم برای عیب یابی لوله کشی ساختمان بیان شده که میتوان آن ها را از مهمترین موارد در این امر دانست.

  • نشتی لوله ها
  • ترکیدگی لوله ها
  • زنگ زدگی لوله ها
  • فشار کم آب گرم و سرد
  • گرفتگی لوله های مربوط به آب گرم و سرد

اولین قدم و درواقع مهمترین بخش از عیب یابی لوله کشی ساختمان، ترکیدگی لوله ها است. در ابتدای امر باید گفت: ترکیدگی لوله ها با نشتی لوله کاملا متفاوت است. درواقع نشتی یک سوراخ کوچک، ترک یا پارگی در لوله است که اجازه می دهد مقداری آب به صورت قطره ای از شیرآلات و یا لوله ها خارج گردد.

ترکیدگی لوله وضعیتی است که در لوله دهانه وسیعی ایجاد شده است که، به آب اجازه می دهد آزادانه از آن خارج گردد. ترکیدگی لوله مقادیر زیادی آب را در یک نقطه از سیستم لوله کشی تخلیه می کند و بنابراین باید در اسرع وقت به آن رسیدگی شود. این وضعیت در طول زمستان که درجه حرارت بسیار پایین است رایج تر است.

مشاهده محصولات نوین لوله: لوله برق خم سرد

علائم ترکیدگی لوله چیست؟

فشار آب دچار نوسان می شود (ترکیدگی لوله می تواند منجر به فشار آب سرد شود)

تغییر رنگ و بوی بد آب (ترکیدن لوله های آب درون زمین باعث می شود؛ خاک و سایر آلاینده ها وارد آب شوند. با گذشت زمان، و کشف نشدن قسمت ترکیده شده، آن قسمت دچار زنگ زدگی شده و در نهایت ذرات زنگ به آب رنگ قهوه ای می دهند. علاوه بر این، زنگ زدگی لوله، بستری مناسب برای رشد باکتری‌ها است که می‌تواند باعث مشکلات سلامتی قابل توجهی شود.

درصورتی که آب بوی تخم مرغ فاسد دهد، می تواند نشان از نشت فاضلاب دهد. سولفید هیدروژن یک گاز طبیعی است که در خطوط فاضلاب تشکیل می شود و بسیار مهم است که حتما با یک متخصص لوله کشی تماس بگیرید تا سیستم لوله کشی ساختمان را بررسی کند. چراکه نشت فاضلاب می تواند مشکلات سلامتی برای شما و خانواده شما ایجاد کند.)

صداهای چکیدن آب در دیوارها (اگر صدای آب را در دیوارهای خود می شنوید، احتمالاً لوله شما شکسته است. این صدا بسیار متفاوت از صدای نوسان فشار آب است)

مشاهده کپک (رطوبت بیش از حد ناشی از ترکیدگی لوله می تواند منجر به ایجاد بیش از حد کپک در سراسر ساختمان گردد که در این صورت وقت آن است که با یک لوله کش حرفه ای تماس بگیرید تا مشکل را بررسی و تشخیص دهد.)

مشاهده قبوض آب با قیمت بالا (اگر قبض آب شما به طور ناگهانی و بدون تغییر قابل توجه در استفاده، از کنترل خارج شد، ممکن است لوله ای در زیر زمین یا سایر قسمت های خانه شما نشت کند. درصورتی که متوجه هیچگونه نشتی آب نشدید نیز درصدد تماس با یک متخصص لوله کشی باشید تا آسیب شدید به ساختمان، مشکل حل شود)

نشانه هایی از ردپای آب (از دیگر علائم ترکیدگی لوله آب، آثار و یا به اصطلاح ردپای آب روی دیوار است. از آنجایی که بیشتر لوله‌ها از پشت دیوارها عبور می‌کنند؛ اگر دچار نشت یا ترکیدگی شوند، می‌توانند آثاری از لک، زردی، نم و رطوبت روی دیوار و حتی کف زمین شوند.)

کارکرد مداوم پمپ آب (درصورت مشاهده کارکرد مداوم پمپ آب باید به ایجاد مشکل در این زمینه شک کرد، چراکه به احتمال زیاد بخشی از لوله کشی آب درحال هدر رفت و به اصطلاح جریان دارد)

مشاهده محصولات نوین لوله: قیمت لوله پلی آمید برق

عوامل ایجاد ترکیدگی لوله

  • کیفیت پایین لوله
  • انجماد لوله
  • فشار مصالح ساختمانی بر روی لوله
  • افزایش ناگهانی فشار آب
  • ریشه درختان
  • فرسودگی لوله (زنگ زدگی و خوردگی)
  • گرفتگی لوله
  • آب سخت
  • تغییر شرایط خاک
  • خسارت تصادفی
  • نصب ضعیف سیستم لوله کشی

کیفیت لوله های آب: لوله های بکار رفته در سیستم لوله کشی دارای متریالی چون: فلزی، لوله های پلاستیکی، لوله های پلیمری و لوله های پنج لایه هستند که باتوجه به نوع و شرایط به‌کارگیری باید مورد استفاده قرار گیرند. شایان ذکر است در ساختمان هایی که دارای سیستم لوله کشی شوفاژ هستند؛ حتما باید از لوله هایی استفاده گردد که مقاومت بالایی در برابر حرارت داشته باشند.

علائم ترکیدگی لوله چیست؟
علائم ترکیدگی لوله چیست؟

انجماد لوله: از سویی غالبا سیستم های لوله کشی با متریال فلز و پلاستیک به دلیل مقاومت پایین در برابر تغییرات دمایی بیشتر دچار یخ زدگی می گردند. فشار مصالح ساختمانی: نکته قابل تامل دیگر آن است که، درصورتی که لوله ها در عمق مشخصی نصب نگردند؛ مصالح ساختمانی باعث فشار مضاعف بر لوله ها شده و درنتیجه لوله دچار شکستگی می گردد. هرچند که در این امر کیفیت پایین لوله و نبود مقاومت کافی آن بی تاثیر نخواهد بود.

نوسان ناگهانی فشار آب: فشار آب در سیستم لوله کشی خانه معمولاً باید بین ۳۰ تا ۸۰ psi باشد. وقتی فشار آب بالا می رود، خطر ترکیدن لوله بیشتر است. گرفتگی لوله : گرفتگی شدید می تواند باعث افزایش فشار تا حدی شود که لوله ترکیده شود. اگر جسمی در لوله‌های شما فرو رفته است که نباید می‌افتاد، باید قبل از اینکه به طور بالقوه باعث ترکیدن لوله به دلیل افزایش فشار شود، آن را بیرون بیاورید.

نصب ضعیف: یکی از دلایل کمتر شناخته شده ترکیدگی لوله ها، نصب ضعیف است که ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که توسط شخصی بدون آموزش و تجربه حرفه ای نصب شود. لحیم کاری بد یا شل شدن اتصالات می تواند به راحتی منجر به ترکیدگی لوله شود. نصب یا تعمیر هر لوله ای توسط یک لوله کش مجاز بسیار مهم است.

آب سخت: آب حاوی انواع مواد معدنی طبیعی است. به مقدار زیاد منیزیم و کلسیم حاوی در آب «آب سخت» گفته می شود. آب سخت معمولاً برای نوشیدن بی خطر است اما می تواند باعث مشکلات عمده در لوله کشی آب شود. با تجمع مواد معدنی در داخل لوله ها، جریان آب کاهش یافته و در نهایت لوله دچار خوردگی و ضعیف شدن می گردد. بهترین راه برای جلوگیری از آسیب ناشی از آب سخت، نصب یک سیستم تصفیه آب است که کلسیم و منیزیم را از آب بزداید.

مشاهده محصولات نوین لوله: قیمت لوله پلیکا

سه روش مهم برای رفع عیب لوله کشی ساختمان

اگر در ساختمان موفق به مشاهده چند روش مهم برای عیب یابی لوله کشی ساختمان که در مطالب فوق اشاره شد، شدید. حتما در اولین قدم مراحل زیر را انجام دهید.

آب را ببندید. اولین کاری که باید انجام دهید این است که آب ورودی ساختمان را ببندید. این فرآیند می تواند به کاهش هر گونه آسیب آبی که ممکن است به اموال شما وارد شود کمک کند.

شیر قطع کننده اصلی آب ساختمان احتمالا نزدیک آبگرمکن شما، در سرویس بهداشتی و یا در زیرزمین است. پس از قطع آب از شیر اصلی ، سعی کنید تمام شیرهای آب را تخلیه کنید تا آب باقیمانده از لوله ها خارج شود. این فرآیند میزان فشار را در سیستم لوله کاهش می دهد.

برق را قطع کنید. بسته به اندازه نشتی، ممکن است لازم باشد برق ساختمان را قطع کنید. اگر مشکوک به تماس آب با سیم های برق یا جعبه فیوز هستید، فوراً با یک متخصص تماس بگیرید و از تماس با آب یا سیم برق در نزدیکی خود خودداری کنید.

با یک متخصص لوله کش حرفه ای تماس بگیرید. لوله کش های مجرب می توانند به شما کمک کنند تا از آسیب جدی به خانه یا اموال تجاری خود جلوگیری کنید. خدمات این متخصصین شامل نشت یابی، تعمیر لوازم آب، تعمیر لوله تامین و تعمیر سیستم فاضلاب (در میان بسیاری دیگر از خدمات مرتبط با لوله کشی) می باشد.

چند روش مهم برای عیب یابی لوله کشی ساختمان میتواند شامل: کیفیت پایین لوله، انجماد لوله ، فشار مصالح ساختمانی بر روی لوله، افزایش ناگهانی فشار آب، فرسودگی لوله، آب سخت و نصب ضعیف سیستم لوله کشی باشد که در هنگام مشاهده آنان باید سریعا اقدام به رفع عیب کرد؛ چراکه به تناسب نوع عیب در سیستم لوله کشی خسارات فراوانی به ساختمان وارد خواهد آمد.

مطالعه مقاله مشخصات کاربردی لوله های مسی از سایت نوین لوله

نوین لوله بیش از ۲۵ سال است که در تولید لوله و اتصالات برقی فعالیت میکند. شرکت نوین لوله تولید کننده لوله های پلی آمید خط دار ، دو جداره به صورت شاخه ای و کلاف، تولید کننده لوله های خرطومی در سایزهای ۱۱ و ۱۳ و ۱۶ رنگی و طرح نسوز، تولید کننده لوله های pvc سه ستاره نوین نسوز سمنان، تولید کننده اتصالات لوله زانو های pvc، قوطی کلید، زانو، تقسیم، فرم، جعبه مینیاتوری، نمایندگی لوله های pvc سمنان و گلپایگان و خرطومی نسوز و داکت، عامل فروش سیم و کابل استاندارد و پخش لوازم برقی در تهران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *